Pet Sounds?!

Hei !

Vi har fått vår første anmeldelse !  

http://www.periskop.no/rasmus-og-verdens-beste-band-og-meg-og-kammeraten-min-er-fengende-for-bade-barn-og-voksne/

Barnemusikalsk symfoni 

Martin Hagfors er fortsatt kaptein på den lille prammen Meg og kammeraten min. Kammeraten har siden 2015 vært byttet ut fra Håkon Gebhardt til Erik Johannessen, kjent fra Jaga Jazzist, uten at dét har lagt bånd på duoens fargesprakende og grenseløse humor. Hagfors er, på tross av sitt amerikanske morsmål, en av landets beste tekstforfattere uavhengig av sjanger, men hans tøylesløse humor og ordsnekkeri kommer aller best frem når han skriver for barn. 

Hagfors og Johannessen velger ikke den enkleste ruten denne gangen, men de gjør det med klasse. Det nye albumet Snydelig bør bli som en Pet Sounds i norsk barnemusikk å regne, en slags barnemusikalsk symfoni, der duoens låter fremføres med et fullbemannet Kringkastingsorkester i ryggen. Arrangementene er intrikate og til tider avanserte, ambisjonsnivået skyhøyt. Gjennomføringsevnen er stor og både meg og kammeraten lander fjellstøtt. De fleste sporene her kunne passet inn på en plate for voksne, dog med litt mindre sprelske tekster. 

Elitemusikk med bakkekontakt 

I tillegg til KORK dukker Det norske jentekor opp. Det samme gjør komponisten Maja Ratkje, Johannssens kollega i Jaga Jazzist, Øystein Moen, perkusjonist i Oslo-Filharmonien, Heming Valebjørg, og pianisten Morten Quenild. Duoens husillustratør Håkon Hoffart gjør en usedvanlig flott jobb med innpakningen (aller best på vinyl), og summen av alt dette utgjør en storslått utgave av Meg og kammeraten min. En slags deluxe-versjon der ingenting er spart på. 

Vil barna like dette? Ja, det er jeg ganske sikker på. For selv om Snydelig har et tydelig snev av høykultur-for-barn-og-deres-ambisiøse-foreldre-snue, er det ikke gjort uten bakkekontakt eller med barn i minnet. Salige Roald Dahl sa vel noe om at å skrive gode bøker for barn er forbeholdt dem som aldri ble helt voksne selv. I så måte avslører både Hagfors og Johannessen en barnlig åre som skinner om kapp med KORKS blankpolerte basuner. Det er helt snydelig.