Meg og kammeraten min sin snydelige sangbok! 

Kjøp sangboka her hos Musikkforlaget!

Hør karaoke plata her :-)

Sangene er skrevet av Martin Hagfors og Erik Johannessen 

Tegningene er laget av Erlend Glosli Velvin - noen av de er tegnet sammen med Obin Hitraball III 

Noen tegninger er fra boka Ta det som en ferie! Og akkurat de er tegnet av Håkon Hoffart 

Dea Velvin Hoffart har også tegnet noen. Du kan også tegne der du vil! 

Noteskriving og noteoppsett av Erik Johannessen 

Playback-versjoner av sangene kan dere finne på Spotify, YouTube og der dere ellers hører på musikk. 

Boka kan bestilles her: Norsk musikkforlag

MIX med Meg og kammeraten min! 

MIX

Vi har laget en portal der du kan lære å mikse, lage din egen tekst, synge inn din egen stemme og lære tegnspråk! 

Her kan du mikse, trikse, fikse selv! 

Siden funker på ipad, telefon eller PC/Mac. 

Vi utvikler også en egen app som kommer snart :-)

 

6 av 6 i nettavisen!!! 

Noen gangers gjennomhøring overbeviste meg om at dette er noe av det best arrangerte og produserte stykke musikk rettet mot yngre årsklasser på lenge.

KORK og koret brukes forbilledlig

les anmeldelsen her

Nye takter skriver - Bedre kan det altså ikke bli! 

 

Duoen Meg og Kammeraten Min fortsetter å lage barnesanger som voksne like godt kan like. MEG OG KAMMERATEN MIN 5 «Sjeldne Skjell» 

 Barnemusikken fikk et nytt løft da Meg og Kammeraten min, Martin Hagfors og Erik Johannessen, spilte inn «Snydelig» for to år siden, også på engelsk som «New Orchestral Hits 4 Kids». Nå er de tilbake med et nytt album, i samme store format. Her er både Kringkastingsorkesteret, forrige ukes julestjerner fra Det Norske Jentekor, og et A-lag av musikere, med en hovedtyngde fra Jaga Jazzist. En av mine favorittplater fra det store året 1967 er Keith Wests «Excerpt From A Teenage Opera». Meg og Kammeraten Min kommer med den samme nære forbindelsen mellom psykedelisk pop og barnesanger. Knutsen og Ludvigsen og Syd Barrets Pink Floyd kan være andre referanser. Bedre kan det altså ikke bli. Sangene handler om livet i og ved vannet. For de eldre av oss kan dette også være som en tur tilbake til Ingebrigt Daviks Taremareby. Også en nostalgisk assosiasjon som vekker gode minner. For barna sangene er laget for vil disse referansene være meningsløse, forhåpentligvis uten å legge en demper på den musikalske fornøyelsen. Vi kan altså trygt oppfordre voksne som har sans for den mest sofistikerte popmusikken til å høre på disse barnesangene. Likevel hadde det være fint å høre hvordan det samme storslåtte opplegget fungerer med de mer dypsindige tankene som Martin Hagfors er kjent for som voksen artist.

Periskop liker Sjeldne skjell like mye som oss!! 

Albumet består i bunn og grunn av 12 klassiske, melodiske popsanger som er lekkert og lekent fremført. Den store styrken er at sangene er iørefallende og popsingel-korte. Men de er også snodige og har plass til det uventede. Sangene bygges ut underveis med nye lag som overrasker og pirrer nysgjerrigheten. I dette tilfellet fungerer definitivt ikke teorien less is more: Jo mer mangfold, jo flere og merkeligere strenger har Meg og kammeraten min å spille på.

Les hele anmeldelsen her 

Morgenbladet skriver!! 

en glitrende popplate for både store og små, uten ett eneste dødpunkt

Ser man bak det mest hysteriske underholdningsmaskineriet, finnes det riktignok supre kvalitetsutgivelser for barn, også i 2020. I en særstilling befinner Martin Hagfors og Erik Johannessen seg, under navnet Meg & Kammeraten min. Snydelig fra 2018 høynet standarden for hva en norsk barneplate kan og bør være, med orkestral hjelp fra Kringkastingsorkesteret og Det norske jentekoret. Denne uken slippes oppfølgeren, Sjeldne Skjell, med tydelige nikk til både André Bjerkes ordspillkunst og Knutsen & Ludvigsens ofte briljante musikalitet...

Meg & Kammeraten min viderefører denne arven, både med et viltert gjør-det-selv-etos og et stjernelag av norske musikere i ryggen. Resultatet er en glitrende popplate for både store og små, uten ett eneste dødpunkt. De tar lytterne på tøysete alvor, uansett sted i livet. Og nettopp her ligger barnemusikkens enorme styrke og viktighet. Det er musikk som vil romle rundt inni kranier og under hjerteklaffer så lenge man lever, gamle venner som vil definere ens personlighet og historie, gule ubåter som vil føre deg fra krybbe til grav. En slik musikk lages ikke med venstrehånden, med mindre du heter Paul McCartney. Denne helgen skal jeg, etter et visst press, se musikkfilmen Trolls World Tour. La oss se om den fester seg.

 

Stakkars stokkmaur!  

SISTE NYTT: 

KJENT KUNSTMALER I DRAMA PÅ HAVET! 

“Det er alt for lett å drukne” 

Den kjente kunstmaleren Leonard Stokkmaur ble berget i siste liten etter at han ble skylt til havs på en malerkost. 

Den dramatiske hendelsen skjedde i fjæra ved ferieparadiset Maura, 

der Leonard har sitt atelier. 

Kunstneren var i gang med et nytt vannmaleri, da han ble truffet av en bølge som trakk ham langt ut på havet. 

Stokkmaur, en kjent original i lokalmiljøet, seiler ofte omkring på en rund malerkost, et ukonvensjonelt fartøy som er svært vanskelig å manøvrere og som overhodet ikke er laget for dyp sjø. 

Kunstneren forteller til Mauraposten at han drev omkring i to døgn før han ble angrepet av en kjempesteinstokkbit. 

Han brukte sine siste krefter på å sette malerkosten i den åpne kjeften på monsterfisken, og ble funnet i god behold et stykke utenfor Maurabåene i går ettermiddag. 

Leonard Stokkmaur  sier han ikke har tenkt å slutte og seile og synes at sangen «Stakkars stokkmaur» overdriver episoden en del,  selv om den nå går på repeat i hans atelier på Maura.

Ny video! 

Nå kan vi endelig vise frem vår snydelige nye video til Sjeldne skjell!

Vår kjære venn Hilde Næss har filmet Emma, Maria, Frøya, Leah, Eirik på vakre Lepsøya.

Hurra, hurra!

 

Sjeldne skjell! 

Hei!

Vi lager en helt ny plate og den blir snydelig, kanskje om mulig enda snydligere enn Snydelig?!

Sangene handler om livet i og rundt vann og vi har med oss mange fine kammerater!

plata skal hete Sjeldne skjell og den kommer i slutten av oktober , hurra!

 

 

 

Vi tar det som en ferie og inviterer til konsert! 

VI KOMMER TIL DERE!  

Meg og kammeraten min spiller live konsert fra vårt snydelige lille studio, onsdag 18 Mars kl 12:00! 

Logg dere på, alle barn, tanter, onkler, foreldre, besteforeldre, bonusbrødre og -søstre! 

Vi spiller nye sanger og gamle hits! Bare for dere!

https://www.facebook.com/events/244502683246095

Lær dere teksten på vår nye sang: DEG OG MEG ALLSANGEN! (dette er en uferdig demo, akkurat som oss!)

Kammerat Erik har tegna!

 

 

 

Barnehageturne i Oslo 

Hei !

Vi koser oss gløgg med en barnehageturne i Oslo. Idag var vi på Manglerud og besøkte Treskeveien barnehage, der ble vi møtt av Norges nest-beste kunstsamling laget av fremragende kunstnere fra kunstnerkollektivet Treskeveien. Se hele samlingen her!

 

Spellemann? 

Overraskende nok ble vårt engelskspråklige alter-ego Mr. E & Me nominert til en spellemannspris for albumet;

New Orchestral Hits 4 Kids  Hurra!

 

Eremittkrabbe! 

Eremittkrabbe er en av de nye sangene som vi fremførte til vårt bestillingsverk, Bølger på Bølgen kulturhus :-)

Urfremføring på Bølgen kulturhus i Larvik 17. Nov. 2019. Med Vestfold UngdomstrykeOrkester, Megan Kovacs (keyboards), Heming Valebjørg (perkusjon), Ola Høyer (bass), Larvik Kulturskole og Martin (Meg) og Erik (Kammeraten) Eremittkrabbe er skrevet av Martin Hagfors og arrangert av Erik Johannessen. 

SHOW MORE

Mr. E. & Me!!! 

Platekompaniet CD

Platekompaniet LP

Overalt :-)  

Verdens aller største selskap for klassisk musikk, Naxos, kliner til og sender en norsk barneplate ut til hele kloden. WORLD WIDE! 

Her hjemme, til fjells og i bygd, ved kyst, til skogs og i by, er de kjent som Meg og kammeraten min. Ute i verden heter de Mr. E & Me. Me er selveste Meg, låtskriverfantomet Martin Hagfors og det er ikke noe mystery at Mr. E er selveste Kammeraten, Erik Johannessen, også kjent som hele Jaga Jazzists Johannessen. 

Dette er popmusikk for barn i klassisk drakt (ikke barn i klassiske drakter nødvendigvis, de kan ha på seg hva de vil, det vi mener er at det er popmusikk i klassisk drakt. For barn). New Orchestral Hits 4 Kids (gjerne for flere enn 4 barn), er nyinnspillinger av Meg og kammeratens STØRSTE HITS, på Megs morsmål, til Kammeratens arrangementer, med hele landets Kringkastingsorkester, Det Norske jentekor og hele verdens snydeligste Mari Boine, under ledelse av Ingar Bergby og hele Abbas Anders Eljas.

Wet Socks! 

Mr. E & Me som er Meg og kammeraten min på engelsk, har laget en ny plate som kommer i September.

 

Hør Sokken min er våt med Kringkastingsorkesteret og på engelsk!