Big Dipper! 

 

Big Dipper selger både boka & plata!

Kjøp her

Gavetips! 

Meg og Kammeraten min er premissleverandører av morsom, sprø og eventyrlysten popmusikk for barn i alle aldre. Nå er de klare med sin fjerde plate og den er knallbra og ytterst kritikerrost. Og ikke nok med det, de har laget bok også! Martin Hagfors og illustratør Håkon Hoffart står bak boken Ta det som en Ferie den er en perfekt partner til Lp utgaven av Snydelig. Og selv om dette skulle være nok til å passivisere barna så kommer denne Lp-en med et aktivitetshefte med oppfordringen "Tegn selv!" 

Vi selger dette samlet til hyggelig pris i en begrenset periode!

 

 

 

 

Små sanger store som solen 

 

På «Snydelig» har vår tids 
Knutsen & Ludvigsen 
blåst de små sangene sine 
opp i storformat. 
De beste barneplatene 
er gjerne dem som oppfyller 
følgende kriterier: 1) De er fengende 
nok til at barna vil høre dem om og om 
igjen. 2) De er rikholdige nok til at mamma 
og pappa ikke får fnatt av å høre dem om 
og om igjen. Den musikalske mangtsysleren 
Martin Hagfors (HGH, Home Groan, 
en mengde solo- og samarbeidsprosjekter) 
er en av dem som har knekket koden. 
Og etter at Håkon Gebhardt tok med seg 
banjoen sin og stakk for et par år siden, 
kan det virke som om Hagfors og hans nye 
«kammerat», multiinstrumentalisten Erik 
Johannessen (Jaga Jazzist), har hevet ambisjonsnivået 
flere hakk. «Snydelig» er nesten 
Beatles-aktig i sin bredde og variasjon. 
Her er surrealistiske tullelåter som «Verdens 
vakreste fjær» og «Der hvor vi to bor». 
Her er de stemningsfulle pop-balladene 
«Skogen» og «Sover som en stein». Her er 
en sang med de fine linjene «Du er ensom/ 
Du er en som jeg liker godt». Og hele veien 
bruker Hagfors og Johannessen selveste 
Kringkastingsorkesteret for alt det er 
verdt: Til å legge farge, til å understreke 
poenger og til å gjøre de i utgangspunktet 
små sangene sine store som solen. 
Dette er en plate som tåler å bli hørt 
mange, mange ganger. Roy Søbstad

Sgt Peppers? 

Og her en anmeldelse fra Dagsavisen!

 

Meg og Kammeraten min er blitt en institusjon i popmusikk for barn. Deres tidlige motto «Det e’kke bra før det er dårlig» blir satt på en hard prøve med denne utgivelsen, som høres ut så flott ut som det går an. Inne i omslaget i vinylutgaven er det pappark med klipp-ut-figurer. Dette gir noen «Sgt. Pepper»-assosiasjoner som musikken på albumet ikke gjør skam på. Meg og Kammeraten Min kan få alle som har sans for stor popmusikk til å smelte av beundring. Meg er fortsatt Martin Hagfors, kammeraten har vært Erik Johannessen (bl.a. fra Jaga Jazzist) etter at Håkon Gebhardt gikk sine egne veier. Det fjerde albumet er spilt inn med aspirantene fra Det norske jentekor, og Kringkastings-orkesteret i full bredde. Det er en storslått produksjon. Det beste er at sangene er gode nok til å tåle dette store formatet. De fleste sangene er sunget og skrevet av Martin Hagfors. Allerede åpningslåten «Hvilken oppgang bor du i? » viser en popteft som er uimotståelig. Siden blir det både med humor, og litt ettertenksomt alvor. Som når Hagfors leker med ordene i «Ensom» : «Du er ensom/Du er en som jeg liker godt/Du kan være en som ser meg nå». Det er både vakkert sagt, sunget og spilt. Erik Johannesens «Bursdagsfanfare i Ahh-Dur», er det nærmeste vi kommer den lekne Knutsen & Ludvigsen-tradisjonen. Å i det hele tatt komme i nærheten av denne tradisjonen er en bedrift i seg selv. Det vil alltid være en fordel for musikk for barn at de voksne liker den godt nok til å bringe den videre. Knutsen og Ludvigsen lagde ikke bare den beste barnemu-sikken på 70- og 80-tallet, de lagde de beste sangene i norsk popmusikk! Med utropstegn. At Meg og Kammeraten Min tåler denne sammen-ligningen er ganske godt gjort.Duoen hyller sine mange medspillere med «Bølger», er en hyllest til hele orkesterets muligheter. Den setter en spiss på et album som er en musikalsk overraskelse, forundringspakke, skattkiste, alt som var spennende når vi var små. Så godt det er å kjenne på den følelsen igjen.

 

 

Sokken min er våt